Новини

Надникни в себе си през очите на метода психодрама

Готови ли сте да се впуснете в едно ново пътуване? Пътуване навътре към себе си?

Може би Вие сте човек, който търси Промяната? Искате да разберете повече за вътрешните си преживявания, да дадете отговори на житейските питания, които имате? В живота си все търсим нещо, което сме изгубили или пък нямаме, но силно искаме да постигнем. Кога и защо започваме да търсим себе си?

По-задълбочените личности доста са размишлявали върху тези теми. Често хората се питат: „Дали пък от погледа ни не е убегнала някаква пътеводна светлинка, която би могла да ни даде сили?”. Психотерапевтът не разполага с магически отговори, но дава един нов поглед върху неосъзнатите мотиви, тласкащи ни към това да мислим, да чувстваме или да постъпваме по определен начин. Интересни ли са ви какви са те? Искате ли да надникнете в себе си?

Каним ви да се присъедините към уикендова група по психодрама, в която ще имате възможност да се докоснете до неизследваните територии на емоционалния ви живот, както и да погледнете „отблизо” теми като:
• Как възприемам себе си? Приемам ли се напълно, критикувам ли се твърдо много, или може би си прощавам повече отколкото е нужно?
• Как възприемам тялото си? Грижа ли се с любов за него или го отхвърлям?
• Как ме виждат другите? Какъв съм в очите на родителите си, партньора си, работодателя, а дори и в тези на непознатите?
• Успявам ли да се свързвам със собствените си преживявания и мисли? Позволявам ли си да усещам всички емоции – мога ли понякога да съм сърдит или гневен, а може би ми е по-трудно да съм в близост, да изразявам обичта си?
• Кога се чувствам дистанциран и кога зависим?
• Кои конфликти и модели на поведение се повтарят в живота ми? Защо се повтарят и до какво довеждат?
• Какви са моите съпротиви и защитни механизми, кога ги използвам? Как ги използвам, каква работа ми вършат?

Групата ще ви даде един нов поглед над тези и други въпроси, използвайки средствата на повторното преживяване, ролевата игра, експериментиране със собственото поведение, както и възможността да „се поставите в обувките другите“.

А вие готови ли сте да предприемете пътуването към себе си?
„Да се осмелиш в най-висшия смисъл на думата
означава да осъзнаеш себе си…”, Киркегор

След приключване на групата всеки участник ще получи сертификат за личен опит, необходим за включването в обучение по психодрама според стандартите на Българско дружество по психодрама и групова терапия. Който от участниците пожелае, би могъл да продължи своето обучение по-нататък, но това не е задължително изискване.

Условия за включване: Необходимо е преди старта на групата да се проведе предварително интервю с водещите. Час за него се уговаря индивидуално на посочените координати.

Продължителност: 12 месеца, срещите са по един уикенд в месеца

Старт на групата: 16-17.11.2019г. (събота и неделя)

Цена: 80 лв. за уикенд

Водещи:
Анелиа Дудина /психолог и психотерапевт/
Ивет Иванова /психолог и психодрама асистент/

Контакти:
0899706399; info@psihoterapevt-bg.com; www.psihoterapevt-bg.com

Вашият коментар